Mindfulness som pædagogisk redskab

Mindfulness for børn og unge

Vi udbyder kurser i mindfulness for professionelle, der arbejder med børn og unge.

Med mindfulness-øvelser, der ikke varer mere end nogle få minutter, kan du skabe et åndehul, en stilhed i en hektisk dag. Dette lille åndehul giver alle det ekstra overskud, som gør at dagen glider bedre. Der bliver skabt plads til refleksion både for børn og voksne. Konflikterne bliver mindre og glæden og læringen bliver større.

Hvis I er interesserede i at anvende mindfulness som pædagogisk værktøj på jeres skole, så kan I her se eksempler på fire forskellige forløb, som vi kan tilbyde her hos Shambala Retreats & Consulting:

 1)      Introduktion til mindfulness. Vores instruktør kommer ud på jeres skole og giver jeres medarbejdere en kort indføring i mindfulness. Kurset varer en hel dag. Det er nødvendigt at tage udgangspunkt i teori, men hovedvægten vil blive lagt på praktiske øvelser, hvor du selv kommer til at arbejde med forskellige mindfulness-teknikker. Om eftermiddagen sættes der fokus på, hvordan man på en forsvarlig måde hurtigt kan komme i gang med at bruge teknikkerne sammen med børn og unge.

 Pris: 4950 kr. - inkl. meditations-CD og øvrige materialer.

 

 2)      Mindfulness 1. Dette forløb løber over 15 timer og tilrettelægges som udgangspunkt over to dage på jeres skole. Fordelen ved dette lidt længere forløb er, at kursisterne har mulighed for at træne i mindfulness imellem kursusdagene. Mindfulness er en teknik, der først for alvor bærer frugt, når man integrerer teknikkerne i sin hverdag. Derfor er det en fordel, at man har mulighed for at vende tilbage og få råd og vejledning af mindfulness-instruktøren, når man har gjort sine egne erfaringer med teknikkerne. Alt i alt får kursisterne ved dette kursus et dybere kendskab til mindfulness.

 Pris:  8900 kr. - inkl. meditations-CD og øvrige materialer.

 

 3)      Mindfulness 2. Dette forløb svarer i omfang og kvalitet til det internationalt anerkendte mindfulness-forløb, som er udviklet af Jon Kabat-Zinn. Det er veldokumenteret, at der er en lang række positive fysiske og mentale effekter ved at følge dette forløb. Dette evidensbaserede kursus er det fornemmeste af sin art, og man får en grundig teoretisk såvel som praktisk indføring i mindfulness. Forløbet løber over 30 timer fordelt på fire dage.

Pris: 17.500 kr. - inkl. meditations-CD og øvrige materialer

 

4)      Retreat. Indholdet svarer til indholdet på Mindfulness 1. Undervisningen tilrettelægges som et to dages retreat på vores smukke center på Ærø, der ligger i unikke omgivelser lige ned til vandet.

 Pris: 2400 kroner pr. person - inkl. undervisningsmaterialer, forplejning samt en enkelt overnatning. Prisen forudsætter, at I er seks personer eller derover. Max. 20 personer. Hvis I er færre end seks personer, så er prisen 3000 kr. pr. person.

 Alle priser er eksklusiv Moms

 

Ovenstående er blot eksempler på, hvordan i kan komme igang med at anvende mindfulness på jeres skole. Vi skræddersyr gerne forløb, der passer til jeres behov. Vores instruktør komme gerne ud og introducerer mindfulness for både elever og lærere.

Ring til og så tager vi en snak om hvad jeres behov er.

Vores dygtige instruktør, Allan Davies Madsen, har praktiseret meditation og mindfulness i mange år. Han har blandt andet modtaget undervisning af Dalai Lama, Ole Nydahl og Anne Dorthe Hasholt. Endvidere har han mange års erfaring i at instruere og vejlede både børn og voksne. Efter i 2007 at have forfattet specialet ”meditationens fænomenologi”, har han anvendt meditation og mindfulness i sit arbejde som lærer og mentor for udsatte elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. I starten af 2013 tog han en formel mindfulness instruktør-uddannelse.

I videoen herunder kan du se, hvilke resultater man har haft ved at anvende mindfulness på Risskov skole.

Mindfulness anvendt på Risskov skole

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.12 | 13:36

Hej Marna! Mindfulness-teknikkerne kan sagtens anvendes af udviklingshæmmede. De skal tilpasses lidt. Jeg kommer gerne ud og prøver det med dig/jer.

...
13.12 | 13:11

Har du kendskab til nogle redskaber der kan bruges til udviklingshæmmede til at berolige?

...
24.11 | 21:04

Hej Lone! Dejligt at du kan lide øvelserne Det er ikke meningen de skal afbrydes af musik?? Jeg kan ikke høre noget musik?? Måske var det noget helt andet?

...
17.11 | 14:01

Hej Allan.
Jeg er meget interesseret i dine øvelser, men hvorfor har du den helt ustyrlige stressende musik i baggrunden????? Det er vist ikke dig.

...
Du kan lide denne side