Vejen til den gavnlige meditation

Meditationsvejleder, Allan Davies Madsen. Sted: Shambala Retreat Center.

Vores meget dygtige og inspirerende vejleder Allan Davies Madsen har haft en meditationspraksis igennem en længere årerække og har studeret hos flere mestre. Blandt andet Dalai Lama, Lakha Lama og Ole Nydahl.

Endvidere har han forfattet specialet Meditationens fænomenologi som afslutningen på sine studier i psykologi og filosofi på Københavns universitet og RUC.

Siden hen har han arbejdet med udsatte børn og unge, hvor han har brugt vejledning i meditationen som en vej til at give dem mere ro og overblik over deres situation, hvilket har givet strålende resultater. Derudover har han undervist i psykologi på HF og VUC og sideløbende haft meditationshold med voksne.

Hans ønske er, at brede meditation og mindfulness ud til både børn og voksne, så mange flere kan få gavn af teknikkerne.

En af Allan Davies Madsen bedrifter - og det der i høj grad karakteriserer hans arbejde - er at bygge bro imellem øst og vest, psykologi og filosofi, samt videnskab og religion.

Han sammenfatter "vejen til den gavnlige praksis" i de følgende fire punkter:

1) Vejledning af - og samtaler med en erfaren vejleder

2) En analytisk og begrebslig forståelse af, hvad der sker i meditationspraksissen, hvad målet er, og hvad der skal til for at nå det.  Eksempelvis skal man forstå, hvad der sker i meditationens grundlæggende to faser; Samadhi (koncentrationsfasen) og Vipassana (indsigtsfasen), og hvad der er formålet med dem.

3) En regelmæssig/daglig praksis, og en sund og balanceret dagligdag i forhold til søvn, kost, rusmidler, hjemlige og sociale forhold mv.

4) En etisk livsførelse

 

Disse fire punkter udgør den overordnede røde tråd for Shambala Retreats kurser og øvrige virke.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.12 | 13:36

Hej Marna! Mindfulness-teknikkerne kan sagtens anvendes af udviklingshæmmede. De skal tilpasses lidt. Jeg kommer gerne ud og prøver det med dig/jer.

...
13.12 | 13:11

Har du kendskab til nogle redskaber der kan bruges til udviklingshæmmede til at berolige?

...
24.11 | 21:04

Hej Lone! Dejligt at du kan lide øvelserne Det er ikke meningen de skal afbrydes af musik?? Jeg kan ikke høre noget musik?? Måske var det noget helt andet?

...
17.11 | 14:01

Hej Allan.
Jeg er meget interesseret i dine øvelser, men hvorfor har du den helt ustyrlige stressende musik i baggrunden????? Det er vist ikke dig.

...
Du kan lide denne side