Mød, følg og løft dig selv

At være i nuet

Meditation er en ældgammel teknik, som i al sin enkelthed går ud på at møde sig selv. Man sætter sig ned og vender opmærksomheden indad. Man øver sig i at være mindfull - det vil sige at være opmærksom på, hvad det egentlig er der foregår inde i en selv.

Hvilke tanker, følelser og kropslige fornemmelse har jeg lige nu? Det lyder egentlig let nok, men faktisk har vi i det daglige flere tanker, følelser og fornemmelser i kroppen end vi kan nå at tage stilling til, hvilket resulterer i, at vi indimellem mister overblikket. Hvad der er endnu værre er, at vi mister vores egen medfødte glæde ved tilværelsen.

Hvis du ser på et lille barn, så har det en naturlig glæde ved blot at være til og sanse verden. Det er denne sansning og denne indre glæde, som det handler om at møde igen. Voksenlivet er ofte karakteriseret ved at tænke, vurdere og planlægge, hvilket kan være godt nok, men når det tager overhånd, så mister vi den indre glæde, fordi det betyder, at vi aldrig helt holder fri, aldrig helt slapper af.

Ved at få vejledning i bestemte mentale teknikker og blive støttet i at skabe din egen daglige meditationspraksis, kan du blive bedre til at bevare roen og overblikket. Du bliver bedre til at være i nuet og til at tage bevidste valg og bevare det vigtigste af alt; din egen glæde og din egen indre ro.

En tilbud til alle

Uanset om du har prøvet at meditere før eller ej, så er du velkommen her hos Shambala Retreats. Vi underviser både i øvelser, der er tilpasset begyndere, og øvelser til folk, der er kommet til et sted i deres praksis, hvor de har brug for inspiration og vejledning for at komme videre. At meditere er at arbejde med sig selv, og i den process er det godt jævnligt at få vejledning og inspiration.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.12 | 13:36

Hej Marna! Mindfulness-teknikkerne kan sagtens anvendes af udviklingshæmmede. De skal tilpasses lidt. Jeg kommer gerne ud og prøver det med dig/jer.

...
13.12 | 13:11

Har du kendskab til nogle redskaber der kan bruges til udviklingshæmmede til at berolige?

...
24.11 | 21:04

Hej Lone! Dejligt at du kan lide øvelserne Det er ikke meningen de skal afbrydes af musik?? Jeg kan ikke høre noget musik?? Måske var det noget helt andet?

...
17.11 | 14:01

Hej Allan.
Jeg er meget interesseret i dine øvelser, men hvorfor har du den helt ustyrlige stressende musik i baggrunden????? Det er vist ikke dig.

...
Du kan lide denne side